Maretakkenkwekerij

Appelbomen met maretak, uniek in elke tuin!** We hebben weer honing en knoflook, juli 2021 **

Nieuwsarchief 2017

We gaan alweer langzaamaan richting de gezellige kerstperiode. Juist in deze periode staat de maretak meer in het daglicht als snijgroen en omdat de bessen dan schitteren als parels. 

Bij ons kunt u terecht voor de aankoop van zowel kleine als grote maretakken. Klik hier voor meer informatie.

Augustus 2017

Tijdens Open Monumentendag op zondag 10 september is onze kwekerij geopend van 11-17 uur.


U bent van harte welkom op een kijkje te nemen op onze kwekerij waar wij uitleg geven over de maretak. Ook staat onze verkoopkar bij de schuur met heerlijke aardappelen, pompoenen en sierkalebassen, aangevuld met honing en diverse soorten jam.

Juni & juli 2017

Bij ons staan deze maanden voor drukte omtrent onze nevenproducten.

Naast onze passie voor de maretak, zijn wij graag bezig in onze moestuin/kwekerij waar wij, ook voor de verkoop, bezig zijn met het oogsten van aardappelen, courgettes, knofloken, uien, pompoenen en nog veel meer. Deze producten bieden we ook aan tijdens deelname aan beurzen/tuinmarkten. De eerstvolgende beurzen waar we zowel met onze bomen en moestuinproducten aanwezig zijn, zijn op 29 juli bij Tuincentrum Klerks in Oisterwijk en op 20 augustus bij Tuinfair BloemenPracht bij Kasteel Geldrop.

Tevens verkopen wij aan huis groentedoosjes. Op verzoek stellen wij een doosje samen met de op dat moment aanwezige groenten. Aanvullend op de groenten hebben wij ook diverse soorten jam en later in het jaar wordt het assortiment aangevuld met appelsap en -stroop.

Alle producten komen van eigen land, zijn vers en onbespoten.

Mei 2017

EXTRA NIEUWS

Vanaf heden laat Maretakkenman Ad van der Maden op zijn website weten gestopt te zijn met zijn kwekerij van maretakken. Wij worden genoemd als zijn opvolgers/nieuw aanspreekpunt als het gaat over aankoop van bomen met maretakken.

Afgelopen winter hebben wij een gedeelte van het assortiment van Ad mogen overnemen, deze bomen komen in het leverseizoen 2017-2018 in de verkoop.

Wij heten alle klanten (oud en nieuw) van harte welkom op onze kwekerij in Moergestel en hopen dat u ook bij ons kunt genieten van de passie die de we samen delen: de maretak! En wensen wij Ad en Els van der Maden al het beste toe met wat er nu en in de toekomst op hun pad komt.

April 2017

De verkoop uit de volle grond is vanaf heden afgelopen. De bomen staan in bloei en daarmee zijn ze niet meer te verplanten.

In de periode april-oktober hebben wij voor directe verkoop een klein assortiment appelbomen met maretakken in pot staan. Of u kunt bij ons bomen uit de volle grond reserveren en deze vanaf circa november afhalen of laten bezorgen.

Maart 2017

Abonnees van Onze Eigen Tuin krijgen op vertoon van de onzeeigenTUINpas 10% korting op de aankoop van een appelboom met maretak.

De korting is niet geldig op evt. lever- en aanplantkosten.

Februari 2017

De volgende beurzen zijn inmiddels vastgelegd:

* Groenmoes St. Oedenrode, zondag 19 maart van 10-17 uur.

* Groei & Bloei Deurne, zaterdag 13 mei van 10-16 uur.

* Bravo Brabant Oisterwijk, zondag 21 mei van 10-17 uur.

* Kruidenmarkt De Sprenk in De Mortel, zondag 25 juni van 10-17 uur.

* Kruidofzo Moergestel, zondag 9 juli van 12-16.30 uur.

* Kruidenmarkt Tuincentrum Klerks in Oisterwijk, zaterdag en zondag 29 &

30 juli van 10-17 uur. 

* Tuinfair BloemenPracht bij Kasteel Geldrop, zondag 20 augustus van

11-17 uur.

Januari 2017

De eerste boom van het nieuwe jaar is al weer geleverd. Een mooie malus 'Prima' met een grote bos maretakken is in Belgiƫ door ons afgeleverd en geplant. Via deze link een impressie van het vervoer.

0